RED DE SOLIDARITEIT

Auteur  
# 26/09/2007 à 14:28 JEAN
A partir/vanaf 27/09/2007 11H AXEL RED

Momenteel hebben XX mensen de petitie ondertekend

Oproep: Red De Solidariteit

We zijn Vlaming, Brusselaar of Waal, we zijn Belgen en wereldburgers. We willen niet dat er nieuwe muren worden opgetrokken tussen mensen, tussen regio's en tussen landen. We willen niet dat het solidariteitsbeginsel wordt vervangen door wedijver en egoïsme. Wie wordt er beter van als mensen tegen elkaar worden opgezet.

Alles wat we vandaag in België hebben, is door Vlamingen, Brusselaars en Walen gezamenlijk tot stand gebracht. De solidariteit tussen de rijkere en armere inwoners en de solidariteit tussen rijkere en armere regio's zijn pijlers van onze Belgische samenleving.

We willen voor iedereen een behoorlijk loon voor hetzelfde werk, ongeacht de taal die we spreken. We willen dat alle landgenoten hetzelfde recht hebben op gezonde, veilige leef- en arbeidsomstandigheden; waar onze werkplaats of ons kantoor ook gevestigd is. We willen dat iedereen die zijn job verliest, recht heeft op dezelfde bijstand en hulp, ongeacht de streek waarin we wonen. We willen dat elk kind in het land dezelfde kansen krijgt, ongeacht de regio waarin het is geboren. We willen dat alle ouderen hetzelfde recht op een fatsoenlijk pensioen krijgen, ongeacht of ze in Brussel, Vlaanderen of Wallonië leven. Kortom, we willen solidariteit en geen splitsing.

Eerste ondertekenaars:
...

Andere eerste ondertekenaars: klik hier

Ondeteken de petitie!


# 26/09/2007 à 14:44 Bert
Ik ben akkoord dat er solidariteit moet zijn, maar daarom moeten we België niet behouden. Uiteindelijk gaat het de frnastaligen niet om Belgie maar om de voordelen die België met zich meebrengt .... de vlaamse centen.
En voor een pensioen moet je zelf werken ... dat verdien je ....
# 26/09/2007 à 19:18 nicolas
il y a 50 ans c etait l inverse...les chomeurs etaient en flandre...et dans 50 ans... qui sait?
# 26/09/2007 à 20:00 Michel
Jean, excellente idée, je vais signer cette pétition.
# 26/09/2007 à 22:57 Bert
Nicolas, bewijs dat eens ...... en zeg me ook eens waarom er zoveel doppers in Vlaanderen waren ....
Répondre à ce message

Vous n'êtes pas autorisé à poster un message sur le forum.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site