l'unité de la Belgique

Auteur  
# 14/10/2007 à 07:43 carlos van caeneghem
Devant l'incapacité des politiques que l'on donne enfin la parole à tous les Belges en organisant une consultation populaire ou referendum contraignant par lequel leur sera demandé leur volonté. Les politiques en ont peur parce qu'ils savent pertinemment bien que plus de 80% des citoyens, tat flamands que wallons ou bruxellois veulent le maintien de la Belgique. Cette pétition en est d'ailleurs la preuve formelle. Oust à la particratie, vive la démocratie réelle!
# 14/10/2007 à 13:41 Bert
Amper 100.000 mensen ondertekenden deze petitie .... waar haal jij die 80%.
100.000 op 11.000.000 = ? %.

Het verwonderd mij eigenlijk niet dat het slecht gaat met Wallonie .... blijkbaar is niet alleen Nederlands jullie slechte kant. Ook met rekenen, logica en geschiedenis zij ner ernstige problemen.
# 14/10/2007 à 19:53 robert
Que les flamands partent...et qu'ils en paient le prix un point c est tout...
# 15/10/2007 à 09:35 Bert
Ik denk dat we al genoeg betaald hebben, in bloed en in geld.
# 15/10/2007 à 10:04 Robert
In bloed ? Du sang ....

Achètez un peu le VIF L EXPRESS de cette semaine et vous verrez que :

* les transferts
* les événements de 1914 -1918 sur le front
* l'arrêt de la cour d'arbitrage sur BHV
* les facilités

...

sont bien loin d'être ce que les partis flamands défendent.

Même votre Cher Bart de Wever se rend compte que dans tout bon compromis, il ne peut jamais y avoir un perdant et un gagnant.

Je reconnais cependant que les francophones auraient apprendre plus rapidement le néerlandais ... mais je pense que nos jeunes d'aujourd'hui sont en train de bien se rattrapper n'est ce pas ?

Allez je vous laisse.

Bonne journée.
# 15/10/2007 à 12:57 Bert
VIF express???? is dat evenwaardig aan de rest van de Franstalige media? Zoja, dank u, laat maar.

Belgie is alleen goed om de Waalse sociale zekerheid te betalen, natuurlijk zijn de Franstaligen voor België. Daarom zijn jullie ook jarenlang aan een stuk in slaap gewiegd. Dat jullie nu Nederlands leren is mooi, maar veel te laat. Het is geen uiting van liefde vor Belgie maar gewoon uit hypocrisie en egoisme. Wij Vlamingen zij neen volk en wij hebben het recht om autonoom over onze eigen toekomst te beslissen. Zonder inmenging van italiaanse homofielen, incompetenten, lelijke wijven zoals onckelinkx en Milquet, fascisten zoals mangain en een fils de papa reynders. Dat ze hunne show verkopen in Wallonie en daar de problemen oplossen. Wij in Vlaanderen kunnen onze problemen zelf de baas.

Deze petitie loopt nog 10 dagen, hoeveel handtekeningen (en dan vooral Vlaamse) gaan jullie nog halen.

Weg met de Belgische dictatuur, het Belgische profitariaat, weg met de Belgische bourgoisie.
Leve de republieken Vlaanderen en Wallonie, leve de democratie!
# 15/10/2007 à 13:35 Red
Mais il est complètement cinglé ce Bert à la noix.

Et maintenant il est contre la bourgoisie (la majorité de la flandre), contre les ouvriers (proletariat) et nous sommes en didacture belge ... ca c'est nouveau.

Pouvons-nous rappeler, avons -nous le droit cher Bert à la noix (oh je fais de vers) que le gouvernement est composé paritairement de flamands et de francophones.

Ah oui, mais ces dehaene, verofstad, eyskens, maertens, ... sont des bourgeois.

Allé VOORUIT dan !

Leve Belgie quand même
# 15/10/2007 à 15:02 carlos van caeneghem
Ik denk dar et zekere flaminganten niet kunnen rekenen. Inderdaad, alis ik bewwer dat 80% van de Belgen de eenheid van het land willen handhaven, spreek ik niet van het aantal handtekening dat deze petitie zal krijgen maar wel van de overtuiging, steunend op feiten, dat 80% van de Belgen bij een referendum de eenheid van België zullen stemmen. Politiekers en flaminganten zijn ervan bang! Leve België
# 15/10/2007 à 15:14 Bert
Kan mij het schelen dat de Walen Belgie wilen behouden, we spreken over de Vlaamse onafhankelijkheid of in het beste geval een staatshervorming. Als de Vlamingen onafhankelijk willen worden dan is dat een zaak van de Vlamingen en hebben de Walen daar niets over te zeggen.
Waar haal jij het nu vandaan dat wij Vlamingen toelating moeten hebben van de Walen om onafhankelijk te worden.

Ik heb gezegd dat 80 van de vlamingen voor een staatshervorming is en op partijen stemde met een communautiar programma.
Blijkbaar kunnen jullie geen verschil maken tussen de splitsing van BHV en de splitsing van België.

En inderdaad Red, de personen die u opnoemt zijn Belgen en ook volledig passé.
# 16/10/2007 à 09:45 carlos van caeneghem
Bert of Baart. Ik verzeker U san 80£ van de Vlamingen niet akkoord gaan met uw zienswijze. Zij willen dat de eenheid van
België wordt handhaafd. Hadden wij ons niet verzet in 40-45 tegen de Duitze nazis en bezetters zo je nu op het ganzepad defileren voor jouw geliefde Adolf Hitler !!!
# 16/10/2007 à 16:31 Bert
Tuurlijk Carlos, gaan we diene kant op.
Waarschijnlijk was jij er in 40/45 zelf bij.

En verzeker eerst jezelf maar alvorens je mij komt verzekeren van zaken.
Je hebt internet, ga zelf op zoek naar betrouwbare informatie van in plaats hier de communist te komen uithangen.
En waarom zou ik mij niet verzetten tegen Adolf Hitler als ik dat nu doe tegen het Belgistisch regime en zijn totalitair regime.
Belgie zal barsten als de eigen van de Vlaming niet ingewilligd worden. De staatshervorming moet er komen, dat is de wens van de Vlamingen (zie verkiezingsuitslagen) als deze er niet komt dan moeten we de onafhankelijkheid van Vlaanderen uitroepen en moet Vlaanderen en Wallonie in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden. Aan het separatisme van 1830 zal een einde komen, het is een natuurwet dat onnatuurlijke zaken niet kunnen blijven bestaan en uit elkaar vallen.

Wat is een ganze pad? Bedoelt u ganzepas?
Ik denk echt dat u op dit gebied al evenmin een ervaringsdeskundige bent en waarschijnlijk blonk u ook niet uit in de lessen lichamelijke opvoeding op school.

U bent ongevaarlijk, u denkt te weten maar weet niet. Op eendag zal u wakker worden in een andere wereld en u zal versteld staan en u afvragen "waar is nu die 80% gebleven", de Vlaamse leeuw zal terug zijn plaats ingenomen hebben daar waar nu de belzieke vod hangt, de mensen zullen herademen, terug trots zijn op hun afkomst en cultuur en we gaan ons eigen lot in handen nemen en de toekomst van onze kinderen verzekeren.

Ik heb gezegd!
Leve Vlaanderen, leve het Europa der vrije volkeren!
Répondre à ce message

Vous n'êtes pas autorisé à poster un message sur le forum.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site