IDEEN VOOR DE EENHEID VAN BELGIE

Auteur  
# 21/10/2007 à 10:56 Michel
1. Nationale KIESKRING
2. Provincie Brabant: 100% tweetalig
3. Erfederalisatie van:

- buitelandse handel
- ontwikkelingssamenwerking
- lawaaie normen

4. Betere gemeenschappen samenwerking akkoorden.
# 21/10/2007 à 21:27 Anny Selleslags
Michel, 100% akkoord
# 21/10/2007 à 21:36 Olivier
5. Doodstraf voor flaminganten en rattachisten.
# 22/10/2007 à 19:50 Alexander
Michel
ik zie echt niet in waarom Brabant volledig tweetalig zou moeten worden. Vlaanderen is nooit 2-talig geweest, Wallonie ook niet. Dat er zich een probleem stelt rond Brussel betekent nog niet dat dit er is in Affligem of in Nijvel.
Trouwens dit zou terug neerkomen op het verleggen van de taalgrens richting Noorden want in Waals-Brabant hebben ze nog niks bewezen dat het bestuur er Nederlands vriendelijk zou handelen. We kennen reeds het Nederlands van velen (ik zeg niet jij en vele gematigde Walen en Franstaligen met jou) : quoi, vous dites, comprends pas,... dit zou dan het Nederlands zijn. Neen bedankt, ik geloof hier niet in. Elke regio zijn taal en diegenen die er komen wonen weten maar al te goed welke de voertaal is. Trouwens de Franstaligen komen ook in Vlaanderen wonen omwille van fiscale redenen, dan spreken ze plots wel Nederlands of zijn ze ineens NIET tegen Vlaanderen.
Ik veralgemeen niet want ik geloof wel dat een gematigde Franstalige of Waal bestaat en die zijn best doet om onze taal te leren.
De vlaggenbezoedelaars in Vilvoorde, Strombeek, Wemmel, ... voornamelijk Franstaligen die er zelfs niet geboren zijn, ze zouden beter hun Nederlands wat leren ipv hun tijd te verliezen met vlagjes buiten te hangen. Dat zou veel nuttiger zijn. Ze hebben wel 1000 en 1 excuus om het niet te leren zoals onze bewuste Marie Claire. Ik wil het leren kennen of kunnen maar ik heb de gelegenheid nog niet gehad of ik heb het te druk. Welnu; de Vlamingen hebben het nooit druk gehad om toch jullie Frans te leren ? Ik heb ook een gezin hoor maar doe toch de moeite om een Franstalige te respecteren in zijn taal, ook al woont hij in Vlaanderen en hoort hij eigenlijk zich aan te passen.
Maar dat kennen Franstaligen niet goed, dan zijn ze ineens doof. Degoutant en verwerpelijk is het.
Ik viseer hier niet de Franstalige die wel de moeite doet. Zij verdienen alle lof.

# 22/10/2007 à 21:50 Michel
Hallo alexander Ja ik doe mijn best om met U in het Vlaams te praten.

Het is volgens mij 100% normaal.

Ik dank U voor uw aanmoeitigheid.

Volgens mij wat betreft de franstaligen die in BHV ofwel in vlaamse brabant wonen, leren ze Nederlands.

Ik heb gehoor op tv gisteren avond dat 60% van de leerlingen in St Genesius Rhode in de Vlaams Onderwijs franstaligen zijn.

Is dat niet een moeie voorbeeld Alexander. Wild dat niet zeggen dat zo'n famile's Vlaams willen leren.

Is dat niet positief.

Ik dank U voor uw aantwoord.

Groetjes,

Michel
# 23/10/2007 à 08:52 Bert
Dus Michel, is de eis van de vlamingen om de kieskring BHV te splitsen dan zo ongegrond?
Dooe de faciliteiten doe nde franstaligen die in Vlaanderen wonen niet de moeite om zich aan te passen en daarom moeten die faciliteiten weg. Ik heb hier op dit forum niet veel vrienden gemaakt maar op dommigheid reageer ik zo ... in het dagelijkse leven ben ik de laatste die zal weigeren Frans te spreken (al weet ik dat ik hiermee eigenlijk fout ben).
Het is steeds gemakkelijk om de anderen extremisten, landverraders en nazi's te noemen, het is de hoogste tijd dat er eens een besef komt dat Vlamingen moegetergd zijn en dat jullie je eens in onze schoenen moeten zetten.
# 23/10/2007 à 08:53 Alexander
Michel
volledig met u eens, ik heb het over de die-hards zoals de Mangainisten en hun provocatie-vertoningen. Een Vlaamse gemeente blijft Vlaams, voor mij is daar niks anti-Belgisch aan. Indien je ergens komt wonen; dan weet je vooraf de taal van de plaats waar je komt wonen. Dit is voor mij onbegrijpelijk. Franstaligen zouden moeten leren begrijpen dat wij niet tegen Belgie zijn indien we eisen dat de taalwetgeving wordt toegepast. We kunnen het wel worden indien de Franstaligen blijven de wet met de voeten te treden.
Michel, ik het volste begrip, respect en sympathie voor diegenen die hun best doen tegenover de andere gemeenschappen. Laat daar geen misverstanden over bestaan.

Ons staatsverband wordt zinloos indien Franstaligen grond gaan eisen van de Vlamingen of indien ze hun taal aan ons wensen op te dringen. Dan hoeft Belgie voor mij niet meer en voor vele anderen.

# 24/10/2007 à 21:29 Anje
Leve de Koning
# 02/11/2007 à 15:03 Charles
Michel, c'est un MINIMUM !
# 04/11/2007 à 23:41 Jan Mentens
Ik bien VOOR een sociaal, vrijzinnig, multicultureel en solidair België !
# 05/11/2007 à 22:10 Jeroen
Een andere idee

DE FRANSTALIGEN MOETEN NEDERLANDSE LESSEN VOLGEN EN OMGEKEERD
Répondre à ce message

Vous n'êtes pas autorisé à poster un message sur le forum.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site