Het is tristig, ik vind dat spijtig

Auteur  
# 07/11/2007 à 21:31 R. Flies Sint-Niklaas
Het is onbegreepbaar.

Wij leven in een multicultereel land ! Het is een voordeel voor iedereen en wij waren een voorbeeld voor Europa.

Wat een mooi beeld !

# 07/11/2007 à 21:51 Veerle
Ik begrijp U !
Alleen de taal scheidt belgen van mekaar. Laat ons een belgië creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Laat ons franstaligen en vlamingen mengen ondereen! Laat heel België één groot Brussel zijn! (Zo zien ze ons trouwens in het buitenland ;)
Leve Belgie !
# 07/11/2007 à 21:57 Bert
Er zijn wel meer dingen die ons scheiden dan een taal.
# 07/11/2007 à 22:32 Dellaputte
Bert a bakkes toe.
------

@ Veerle:
Franstaligen en Vlamingen mengen??? Dan wordt la Belgique weer teruggebracht naar de XIXe eeuw. Tout le monde il est gentil tant qu'il/elle cause en Français. Juist gezien met Brussel: triestig voorbeeld van verfranste Vlaamse stad. Daarna de 6 randgemeenten, vervolgens de Gordel-gemeenten en dan heel Vlaanderen.

Essayez donc de faire pareil en Wallonie! Mais par ailleurs les Flamands émigrés en Wallonie se sont très bien adaptés à leur Terre d'Accueil. Non seulement ils se sont francisés, ils se sont mêmes spécialisés dans leurs magouilles. Cfr. les patronymes flamands de politiciens comme Spitaels, Van Cau, Cools...

OK pour une Belgique solidaire. Maar dat de Fransdollen eindelijk het Noorden respecteren.
# 07/11/2007 à 23:28 Veerle
Dellapuute welke problemen hebt-U

Bent-U gefrustreerd en van wat !

Ik ben voor een multicultureel Belgie zonder vooroordelen ... hebt-U gelezen wat U bent aan het schrijven.

Onzin, niets anders
# 07/11/2007 à 23:34 Bert
En waarom moet ik mijn bakkes houden?
heb ik ongelijk? En zijn meer verschillen dan de taal tussen Vlamingen en Walen.
We zijn evenwaardig maar verschillend ...
# 08/11/2007 à 00:31 Dellaputte
@ Veerle

Gefrustreerd ben ik zeker niet. Goedgehumeurd loop ik door het land.

Om de paar dagen surf ik naar deze site, en mijn avond kan dan niet meer stuk. Er wordt wat afgelachen bij ons thuis bij het lezen van de truttige steunbetuigingen uit Noord en Zuid.

Voeg daarbij de paniekreacties vooral in Francophonystan. En ten slotte die coups de gueule zoals van Bert en een paar Fransdolle schrijvers. Heerlijk, heerlijk is dat.

Voor de rest geloof ik niet in een splitsing van het land. Wat de Franstaligen (politici, media, burgers) ook mogen beweren, het sociale-economische zwaartepunt in België blijft de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. En dat splits je niet zomaar, wat ook de clows van na 10 juni ook mogen beweren.

Ik geloof, zoals de meerderheid in Vlaanderen, in het nut van de solidariteitsmechanismen. Maar het wordt meer dan wenselijk dat de Franstaligen voor eigen deur gaan vegen. En dat zij de Vlaamse regio/gemeenschap met rust laten.

Er zit geen vooroordeel daarin. Gewoon het verslag van mij alledaagse ervaring met zakenlui uit heel het land. De problemen die hier op karikaturale wijze worden uitgesmeerd bestaan niet. En de onnozele 'oplossingen' zijn gelukkig niet nodig.

Leef verdomme, spreek met mensen uit Noord en Zuid. Ga uit, zie de culturele affiches met gemengde optredens in Brussel en elders. En laat de opruiende media en politici links liggen.


Répondre à ce message

Vous n'êtes pas autorisé à poster un message sur le forum.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site