FDF-Vlamingen ? Van FDF-hypocrieten gesproken.

Auteur  
# 02/11/2007 à 09:34 Alexander
Een FDF kandidaat, Eddy Van Cleemputte, recent nog kandidaat op de MR-lijst, zou benoemd zijn in een 'Vlaamse' zetel in de politieraad Brussel-Noord. Hij had, volgens zijn eigen verklaring, tot voor kort een franstalige identiteitskaart , maar zou deze recent voor een Nederlandstalige ingewisseld hebben.

Blijkbaar hebben Vlaamse onderhandelaars zich in het verleden een beetje laten rollen. Ze lijken namelijk slordige waarborgen aanvaard te hebben. Met een subnationaliteit in Brussel zou dit probleem zich natuurlijk nooit hebben kunnen stellen. En al evenmin met een verplichte ambtelijke goedkeuring van de Vlaamse kandidaten door hetzij de Raad van de VGC, hetzij door één (voldoende)representatieve Vlaamse partij.

Kortom, de wettelijke spelregels bieden hier te weing waarborgen op de representativiteit van de de Vlaamse vertegenwoordigers. Politiek is dit ondemocratisch en onaanvaardbaar. Ondemocratisch omdat het de democratisch voorziene vertegenwoordiging laat uithollen.

# 11/11/2007 à 16:01 Leo
Hadden we ooit nogal zoiets gehad? Heette die man niet Demol? Vh. politiecommissaris van Schaarbeek? (allé, hij mocht toch aftreden vanwege extreem-rechtse achtergronden, en had van taalrol veranderd vanwege het Blok)
# 11/11/2007 à 17:56 Alexander
Ik vind dat inderdaad niet kunnen. Dit is gewoon volksveraad en misleiding van de spelregels die een taal-evenwicht in gevaar brengen. Dit heb je nu eenmaal met extremisten, FDF of VB.

# 11/11/2007 à 18:05 Leo
Voeg daar NVA bij, en ik ben tevreden!
# 12/11/2007 à 09:30 Alexander
Maakt mij eigenlijk niet uit wie wel of niet tevreden is. FDF en VB blijven voor mij de enige haatdragende partijen. NVA is radicaal maar niet haatdragend. Je kan het niet eens zijn met hun standpunten maar dat is iets anders. Vlaanderen heeft nood aan een democratisch, Vlaams-nationale partij anders dan het VB. Anders gaan deze stemmen ook naar VB.

De koning doet er ook fout aan om als niet-democratisch staatsman, 40% van de Vlaamse bevolking links te laten liggen in zijn gesprekken door VB, LDD en NVA niet uit te nodigen. Hij moet ook met FDF spreken. Wat hij doet, is geen democratie maar hypocrisie.

Répondre à ce message

Vous n'êtes pas autorisé à poster un message sur le forum.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×