Ceremonie voor België aan congrescolom

Auteur  
# 24/09/2007 à 14:22 Bert
Een paar weken geleden las ik hier het triomfantelijke bericht dat er op de Ijzerwake maar 5000 beozkers waren .... blijkbaar is dat dan toch het tienvoudige van wat er aan de congrescolom kwam opdagen. De petitie stokt, het aantal handtekeningen dat er bij komt is te verwaarlozen, de BUBers hebben het zinkende schip al lang verlaten .... De bedoeling was goed maar het is bewezen .... er zijn geen Belgen!
# 24/09/2007 à 15:06 Dirk
FEDERALE REGERING OVERBODIGVlaanderen heeft geen nood aan een federale regering. Vlaanderen heeft immers bewezen dat het efficiënter kan besturen en de Vlamingen hebben via het stemhokje daar hun waardering voor geuit. De kiezer heeft zich dus ook uitgesproken voor een krachtdadig Vlaanderen met een goed bestuur.

Een federale regering is niet in staat tot dezelfde prestatie; zelfs niet met Yves Leterme als premier. Een federale regering kan immers alleen maar bestaan op basis van een oneerbaar compromis waarbij de belangrijkste en tevens betalende volksgemeenschap aan banden wordt gelegd en verder politiek en territoriaal wordt verminkt. Wat belangrijk is voor Vlaanderen en Wallonië telt niet mee. Alleen het voortbestaan van het Belgische regime staat voorop. Een federale regering zal dus nooit kunnen realiseren wat optimaal nodig is voor het bereiken van meer welvaart en meer welzijn. Alleen al het louter bestaan van een federale regering zit in de weg voor het maximaal benutten van nieuwe kansen en voor het zo geroemde “responsabiliseren”.

Het Comité Vlaanderen Onafhankelijk begrijpt niet waarom de Vlaamse partijen zoveel energie en tijd besteden aan de vorming van een federale regering die niets betekenisvol en fundamenteels kan doen ondanks alle grote woorden en vele beloften. Het Vlaams kartel verliest iedere dag duizenden stemmen en stevent af op een mogelijke breuk met de NV-A. De CD&V riskeert een interne tweespalt die fataal kan zijn (Zie de VLD). Is de vorming van een federale regering dat waard? En wat heeft Vlaanderen aan een federale regering die niets kan? De strijd wordt gestreden op het verkeerde front en met de verkeerde aanvalsstrategie. Vlaanderen is de uitvalsbasis voor degelijk toekomstgericht werk; niet België. In het Vlaams parlement moeten de fundamentele beslissingen worden genomen.

STOP DE “SAUCISSONAGE BELGE”

De huidige aanpak van de CD&V en NV-A is het gevolg van het geloof in de stap-voor-stap strategie waarbij uiteindelijk in een ongedefinieerde toekomst het finale doel wordt bereikt. Een dergelijke visie is ronduit naïef. Het geeft ruimte aan de politieke tegenspelers om slechts kleine stukjes van die zo begeerde “saucisson” toe te geven in ruil voor pijnlijk hoge prijzen en met de quasi zekerheid dat het einddoel toch nooit wordt gehaald.

GEEN STAATSHERVORMING MEER

Het comité ziet geen nut in een zoveelste manke staatshervorming à la belge. Dat leidt niet tot de realisatie van het gewenste “responsabiliseren”. Wel in tegendeel. Een mogelijke staatshervorming zit in de weg van wat er echt moet gebeuren en biedt de gelegenheid tot een “Belgische” recuperatie van bevoegdheden en een extra vergrendeling via o.a. een paritaire senaat.

VLAANDEREN ONAFHANKELIJK NU!

De politieke realiteit van iedere dag leert ons dat Vlaanderen en Wallonië volledig onafhankelijk hun eigen toekomst moeten bepalen zonder de hinderlijke structuren van de Belgische staat. Daarover moet nu worden gepraat.

Yves Leterme kan vaststellen dat de vorming van een resultaatgerichte federale regering met een noodzakelijk ingrijpend programma onmogelijk is en dat het gewenste responsabiliseren best bereikt wordt door Vlaanderen en Wallonië als volwaardige onafhankelijke staten te laten functioneren. Een plotse staatsgreep van de koning zal daarbij niet helpen; wel integendeel.

De Vlaamse politici kunnen bij de start van het nieuwe politieke jaar best massaal afwezig blijven bij de zittingen van het federale parlement, bij de federale commissies, enz. In de plaats daarvan kunnen de Vlaamse politici elkaar vinden in het Vlaams parlement om te werken aan een plechtige verklaring over een slagvaardig en toekomstgericht Vlaanderen als volwaardig soevereine en onafhankelijke staat.
# 24/09/2007 à 20:39 marie-claire Houard
la commémoration au Congrès était organisée par Probelgica et non une manifestation suite à la pétition!

Les journaux n'ont d'ailleurs rien annoncé, sauf RTL qui a diffusé un appel samedi à 13h10...alors que le rassemblement était prévu...à 13 heures!!!

Peu importe le nombre, le coeur y était. et nous n'étions pas 400 mais un millier...
Il faisait superbe et nous y avons mis tout notre coeur! le reste....

# 24/09/2007 à 21:25 Danielle Dilbeek
Marie-Claire heeft gelijk. Leve Marie-Claire HOUART .

IK BEN VOOR BELGIE VOOR ONS LAND EN BERT EN DIRK ... IK GA MET U NIET AKKOORD

Brussel moet de plaats krijgen die haar toekomt! Het is onvermijdelijk dat een stad uitbreidt (o.a. door inwijking - grote immigratie). Vermits Brussel omringd is door Vlaamse gemeenten, is het logisch dat de Franstaligen zich ook vestigen in deze gemeenten. Waarom geen "grote tweetalige streek" maken (Brussel met alle aangrenzende gemeenten en zelfs nog verder) tussen Vlaanderen en Wallonië. En wat maakt het uit dat Vlaanderen dan wat van zijn territotium zou moeten afstaan, als hiermee die onuitstaanbare "politiekers-ruzies" zouden afgeschaft worden. Iedereen weet immers dat het niet de gewone burgers zijn die het mekaar lastig maken.
Het lijkt misschien symplistisch, maar ik wou het toch even kwijt!
# 25/09/2007 à 20:48 Bert
Laat ons dadelijk Vlaanderen uitbreiden en heel België Nederlandstalig maken .... De Walen hebben toch geen identiteit noch een cultuur, en als ze die toch zouden hebben is deze toch ondergeschikt aan hun wil om Belg te zijn ....

Danielle, bekijk eens de kaart van België, Brussel is Vlaanderen!
Répondre à ce message

Vous n'êtes pas autorisé à poster un message sur le forum.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×